vrijdag 4 augustus 2017

John van Coblijn is diep teleurgesteld in minister Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting

'Dat minister beweert dat slechts enkele woningen gebouwd zijn tussen 2000-2010 is grove leugen'

'Veel politici hebben het huisvestingsvraagstuk nog steeds niet goed begrepen'


De politicus John van Coblijn is diep teleurgesteld in minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

'Dat de minister beweert dat er slechts enkele woningen gebouwd zijn tussen 2000 en 2010 is een grove leugen. Ik ben bereid die uitdaging aan te gaan op basis van cijfers en niet op basis van emotionele uitbarstingen. Juist in die periode is een grondslag gelegd dat wij onze eigen woningbouw konden financieren in de vorm van een 7% regeling, waardoor duizenden woningen en verbouwingen zijn voortgekomen. Ook is in de periode 2000 tot 2010 door de toenmalige regering handig gebruik gemaakt van Lisp-faciliteiten om mensen in staat te stellen hun woningen te verbouwingen en nieuwe woningen op te zetten. Ik denk dat wij op moeten houden als Surinamers met dit soort grove leugens waarbij wij uit eigen voordeel proberen een leugen te vertellen van een andere regering', zegt Van Coblijn vandaag, vrijdag 4 augustus 2017, in het Dagblad Suriname.

De bewindsvrouw beweerde tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA), dat de Nieuw Front-regering tussen 2000 en 2010 in totaal slechts 599 woningen heeft gebouwd. Daartegenover heeft de NDP vanaf 2010 tot 2015 zeker 1.670 huizen neergezet. Polak is er zich van bewust dat de regeringen Bouterse 1 en 2 zeer zeker nog niet voldoende woningen hebben gebouwd. Het moest haar wel van het hart, dat er wel altijd meer wordt gebouwd wanneer het land onder leiding staat van Desi Bouterse, de huidige president.

Eerder heeft ook NDP-fractieleider André Misiekaba extra aandacht voor het huisvestingsvraagstuk gevraagd. Volgens de politicus heeft de NDP-regering vanaf 2010 tot heden ongeveer 1.800 woningen gebouwd, terwijl zeker 20.000 mensen op de wachtlijst van het ministerie van Sozavo staan.

Van Coblijn benadrukt, dat veel politici het huisvestingsvraagstuk nog steeds niet goed hebben begrepen.

'Ik geloof erin dat je een programma van 10 jaar in elkaar moet zetten en pakweg een 600 miljoen Amerikaans dollar daartegen aan moet gooien om woningen te gaan bouwen voor de samenleving. Daarom heeft Bouterse in 2010 onze ideeën overgenomen, omdat het NF daarvoor al gesproken had over massale woningbouw. Maar, het is hen niet gelukt. Een volk zonder een kussen waarop men zijn hoofd kan leggen, is geen volk dat bereid is geïnspireerd te worden en aan de slag te gaan en op te bouwen. Het is een schande, dat de mensen nog steeds op een slaafse manier wonen zoals zij dat al honderd jaren doen in de omgevingen Gemenelandsweg, Hofstraat, Keizerstraat, Johan Adolf Pengelstraat, Pontbuiten, Ephraimzegen, Nickerie, Coronie en zelfs het binnenland', stelt de politicus.

Het heeft volgens hem geen enkele zin dat Suriname respect opeist van andere landen als het zelf geen respect heeft voor zijn eigen volk.

0 comments:

Een reactie plaatsen