vrijdag 11 augustus 2017

Jongen (13) zwaar mishandeld door vader

Vader - SLM-piloot - bewerkt zoon met stuk tuinslang en trapt en slaat jongen armfractuur

Moeder en zoon moesten van vader in ziekenhuis zeggen, dat de jongen was gevallen


Een verpleegkundige van de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo deed woensdagochtend een telefonische melding van de mishandeling van een jongen van 13 jaar, thuis aan de Ramphalstraat. Het slachtoffer was binnengebracht door zijn moeder die beweerde, dat haar zoon gevallen is en dat hij pijn had aan zijn arm, zo bericht het Dagblad Suriname vrijdag 11 augustus 2017.

De behandelende arts die een onderzoek instelde, merkte dat, behalve een armfractuur, de patiënt allerlei striemen had opgelopen ter hoogte van zijn zitvlak. Nadat de arts een goed gesprek had met de patiënt verklaarde deze, dat hij met een tuinslang was geslagen en ook nog schoppen van zijn vader had moeten incasseren.

Als reden gaf het slachtoffer aan, dat hij vergeten was de kamerdeur op slot te doen. Toen de vader woensdagochtend waker werd, wekte hij zijn zoon. Hij werd opgedragen om een stuk tuinslang te gaan halen. Daarmee heeft de vader zijn zoon een aantal slagen toegebracht. Toen de zoon de pijn niet meer kon verdragen, zakte hij in elkaar. De vader vroeg de zoon om op te staan en met zijn beide handen tegen de muur te leunen. Hij bracht de zoon daarbij trappen toe.

Nadat de vader constateerde dat de zoon van pijn kreunde en niet stopte met huilen bracht hij hem samen met de moeder naar de Spoedeisend Hulp. In de wagen hield de vader zowel aan zijn vrouw als aan zijn zoon voor, dat zij op geen enkel moment moesten zeggen dat de 13-jarige was mishandeld. Als oorzaak moesten moeder en zoon aangeven dat de jongen was uitgegleden.

De politie van De Nieuwe Grond is belast met het onderzoek.

Volgens De West van donderdag is de vader piloot A. van de SLM Boeing 737. Hij werd op de Johan Adolf Pengel luchthaven geboeid door de politie afgevoerd.

0 comments:

Een reactie plaatsen