donderdag 17 augustus 2017

Kassabeheerders EBS Nickerie verduisteren half miljoen Srd

Eén verdachte legt bekentenis af

Tweede verdachte verklaart, dat zij onder bedreiging gelden heeft verduisterd


Het Dagblad Suriname meldt woensdag 16 augustus 2017, dat twee kassabeheerders, A.P. en M.A., van de NV Energiebedrijven Suriname (NV EBS) te Nickerie afgelopen zaterdag in verzekering zijn gesteld wegens verduistering in dienstbetrekking. Zij zouden gedurende de periode begin 2016 tot en met juli 2017 stelselmatig zo'n Srd 500.000 hebben verduisterd. 

Tot nu toe heeft A. volmondig bekend. P. verklaarde dat zij onder bedreiging van Mike de gelden heeft weggemaakt.

Wanneer men contant geld in kas had, werd een valse cheque uitgeschreven en in de kas gedeponeerd. Die valse cheque werd dan opgebracht op het borderel. Bij de stortingen die bij de bank werden gedaan werden de valse cheques niet overlegd. Op een gegeven moment constateerde men dat er een kastekort c.q. kasverschil was. Er is toen een team vanuit Paramaribo uitgerukt naar Nickerie voor onderzoek. Ze hebben de kwestie onderzocht en uiteindelijk werd aangifte gedaan.

De politie is vervolgens overgegaan tot aanhouding. P., die bijgestaan wordt door advocaat Hemradj Matawlie, is gisteren bij de rechter-commissaris voorgeleid voor de rechtmatigheidstoets.

De advocaat van P. heeft de rechter-commissaris verzocht om de vrijheidsbeneming van zijn cliënte te willen opschorten c.q. op te heffen. Er is nog geen beslissing genomen in deze zaak.

0 comments:

Een reactie plaatsen