donderdag 31 augustus 2017

Kleine delegatie Assemblee naar Bali op uitnodiging Indonesisch parlement

Sandjon en Snip (NDP) en Karta-Bink (PL) nemen deel aan conferentie over klimaatverandering- Suriname gaat weer aspect van compensatie voor bosbehoud ter sprake brengen....
- Karta-Bink: 'Ik vertrek op 2 september, dat is het nieuwe dienstjaar 2018, wij hebben aan onze afspraak gehouden, geen reizen in dienstjaar 2017'....


Het vrij onbekende Assembleelid Hans Sandjon (NDP) leidt een delegatie naar Bali, op uitnodiging van het Indonesisch parlement. De reis- en verblijfkosten worden betaald uit het budget dat de Staat beschikbaar stelt aan de volksvertegenwoordiging. De delegatie die verder bestaat uit Ingrid Karta-Bink (Pertjajah Luhur) en Guilliano Snip (NDP) zal deelnemen aan een conferentie over klimaatveranderingSandjon zegt vandaag, donderdag 31 augustus 2017, ten overvloede op Starnieuws, dat Suriname voor ruim 90% bestaat uit oerwoud. De delegatie zal aangeven dat Suriname haar bossen wil behouden, maar er moet een compensatie gegeven worden. Voor ontwikkeling van het land moet er een compensatie komen, omdat behoud van de oerbossen van belang is voor de wereld. Dit standpunt zal kenbaar gemaakt worden op de conferentie. 
Een algemeen en tot in den treuren overal door Suriname geuit standpunt, dat, voor zover bekend, nog tot niets heeft geleid.... Overigens staan tegenover dat bosbehoud, illegale houtkap en vernietiging van grote bosgebieden, met veelal unieke biodiversiteit, door kleinschalige- en grootschalige goudwinning.

Vorig jaar was een Indonesische delegatie voor een oriëntatiebezoek in Suriname. Nu wordt er in feite een tegenbezoek gebracht. Hierover is in de huishoudelijke vergadering een besluit genomen.

Sandjon merkt op, dat voor lange reizen business class wordt gevlogen, maar om kosten te besparen gaat de delegatie economy class vliegen. Hij stelt, dat de delegatie zo klein mogelijk is gehouden. Het is gebruikelijk dat per jaar een keer uitrustingskosten worden gegeven. Het gaat om 2.000 Amerikaanse dollar. De daggelden zijn 170 Amerikaanse dollar, waarmee alle kosten gedekt moeten worden.

De conferentie wordt gehouden op 6 en 7 september. Omdat verre afstanden afgelegd worden, duurt de dienstreis van 2 tot 9 september.

Hoewel de Pertjajah Luhur (PL) zich op het standpunt had gesteld, dat ze door de precaire situatie niet deel zou nemen aan buitenlandse reizen, gaat Assembleelid Ingrid Karta-Bink op kosten van het land toch naar Indonesië.

'Ik voel mij geroepen als lid van De Nationale Assemblee mee te doen als deel van de politieke partij met de grootste Javaanse aanhang. De Speaker van het parlement van Indonesië heeft ons uitgenodigd, waar de meeste Javanen die in Suriname wonen, afkomstig van zijn.'

Het PL-fractielid zegt, dat haar partij gesteld had om in het dienstjaar 2017 niet op reis te gaan.

Het nieuwe dienstjaar van De Nationale Assemblee begint volgens Karta-Bink op 1 september. 'Ik vertrek op 2 september. Dat is het nieuwe dienstjaar 2018. Wij hebben aan onze afspraak gehouden. Wij hebben de belofte gedaan in het parlement om niet deel te nemen aan de dienstreizen van 2017.'


(De Surinaamse Krant/Starnieuws)

0 comments:

Een reactie plaatsen