maandag 14 augustus 2017

Kluivert en Davids op bezoek bij omstreden president Robert Mugabe (93)

Amnesty International: 'Kluivert en Davids hebben zich laten gebruiken voor een pr-show'

(Bron foto: Twitter)

Patrick Kluivert (41) en Edgar Davids (44) zijn in opspraak geraakt nadat ze zaterdag 12 augustus 2017 hun opwachting maakten bij een politieke bijeenkomst in Zimbabwe, waar ook de omstreden president Robert Mugabe (93) aanwezig was.

Kluivert en Davids hebben zich volgens Amnesty International laten gebruiken voor een pr-show. De organisatie wil de oud-internationals uitnodigen om eens te komen praten over mensenrechtenschendingen en corruptie die onder Mugabes heerschappij al decennia schering en inslag zijn in het Afrikaanse land. 'Het zou goed zijn als ze daarvan op de hoogte zijn. Dit kan worden gezien als legitimatie van een regime dat verschrikkelijk fout is', reageert een woordvoerder.


'Er wordt vaak gezegd dat sport en politiek gescheiden werelden zijn, maar aan dit soort dingen zie je dat dat niet opgaat', zegt de woordvoerder. 'Bekendheid en prestige kun je als voetballer ook ten goede gebruiken.’ 


Volgens lokale media (zie hieronder) brachten Kluivert en Davids zaterdag een 'verrassingsbezoek'. De twee oud-voetballers zijn op uitnodiging van FC Barcelona in Zimbabwe. De voormalig internationals van Oranje zijn in het land om te helpen bij de organisatie van een benefietwedstrijd met gestopte voetballers van hun oude club FC Barcelona.

http://www.newzimbabwe.com/news-38681-FC+Barcelona+greats+at+Mugabe+youth+rally/news.aspx
(De Surinaamse Krant/New Zimbabwe/Twitter/De Telegraaf)

0 comments:

Een reactie plaatsen