maandag 14 augustus 2017

Koraalriffen rond Curaçao verloren sinds 1982 ruim 50% levend koraal

Onderzoek Waitt Institute: 'Visstand extreem laag in de wateren van Bándabou en Westpunt'De koraalriffen rond Curaçao hebben sinds 1982 meer dan 50 procent van het levend koraal verloren. Dat blijkt uit onderzoek van het Waitt Institute, gevestigd in La Jolla, Californië (VS), dat tevens heeft vastgesteld dat de visstand extreem laag is in de wateren van Bándabou en Westpunt. Dit meldt vandaag, maandag 14 augustus 2017, het Antilliaans Dagblad.  

'De staat van de koraalriffen van Curaçao’, zo luidt de titel van het in mei gepubliceerde rapport van het Waitt Institute (zie onderaan) dat ijvert voor duurzaam economisch en cultureel gebruik van oceanen.

Het onderzoek voor dit rapport werd geleid door Andrew Estep van het Waitt Institute, dr. Stuart Sandin van Scripps Institution of Oceanography en Mark Vermeij, directeur van de stichting Carmabi. Het Waitt Institute gaat allianties aan met overheden die hun nationale wateren duurzaam willen beheren, gebruikmakend van op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde en sociaal geëngageerde oplossingen


  

0 comments:

Een reactie plaatsen