woensdag 30 augustus 2017

Kunst-fiets Unu Pikin trekt de aandacht

Aantal oude fietsen door vrijwilligers omgetoverd tot opvallende kunst-fietsenUnu Pikin heeft vandaag, woensdag 30 augustus 2017, haar kunst-fiets onthuld in de s-bocht van De Boerbuitenweg. Op de hoek van de toegangsweg naar de sociale werkplaats is de opvallende fiets geplaatst, als eye catcher om voorbijgangers te attenderen op de fietsenwerkplaats, zo laat de stichting weten in een persbericht. 

De ondersteuningsgroep van de werkplaats heeft de afgelopen maanden aan het kunst-fiets-project gewerkt. Daarbij hebben ze een aantal oude fietsen omgetoverd tot opvallende kunst-fietsen. Deze fietsen worden gebruikt als reclame om klanten aan te trekken voor de sociale werkplaats. 

De werkplaats biedt arbeid, opvang en stages aan mensen met een beperking, zonder financiering vanuit de overheid. De sociale werkplaats bestaat uit een fietsenafdeling voor reparatie en verkoop, een meubelafdeling met productie voor scholen en particulieren en een boekenafdeling met verkoop en gratis distributie voor scholen. In de werkplaats werken mensen met een beperking en mensen zonder beperking samen. 

Het kunst-fiets-project past goed bij de mission statement van de stichting. De fietsen waren oud en afgeschreven, maar toch is er iets heel moois van gemaakt. Ook daarbij werd uitgegaan van kansen en mogelijkheden en de wens om naar het beste te streven. Zo wil de stichting ook met haar medewerkers om gaan. Iedereen hoort erbij.

0 comments:

Een reactie plaatsen