zaterdag 5 augustus 2017

Man in Texas, VS, schiet op gordeldier en wordt zelf geraakt

Kogel ketst af op pantser gordeldier en raakt schutter in zijn kaak....

.....maar dit is in 2015 gebeurd en is weer als nieuws gebracht.....


Een man uit Texas is gewond geraakt nadat hij in zijn tuin op een gordeldier schoot. De kogel kaatste terug op het pantser van het dier en raakte de schutter in zijn gezicht. De Texaan, waarvan de identiteit onbekend is, merkte het gordeldier gistermiddag op in zijn tuin. 

Hij twijfelde volgens Huffington Post - zo schrijft vrijdag 4 augustus 2017 onder andere De Telegraaf - geen moment, pakte zijn revolver en opende het vuur op het op het oog weerloze diertje.

'Zijn vrouw was thuis. Hij ging naar buiten met zijn .38 revolver en schoot drie keer op het gordeldier', aldus de plaatselijke sheriff Larry Rowe. Maar, de harde buitenkant van het beest kaatste tenminste een van de drie kogels terug, vol in de kaak van de Texaan.

De man werd per traumahelikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht, waar een gebroken kaak werd geconstateerd. Het gordeldier is nog altijd op de vlucht....

Een mooi verhaal en vrijdag gebracht door diverse gerenommeerde media. Maar, het verhaal dateert uit 2015, zo ontdekten onder andere De Surinaamse Krant en CNN (simpelweg door even te 'googelen'), en is om onduidelijke redenen nuu weer nieuws geworden.

Reuters en CBC deden twee jaar geleden verslag van het incident en CBC's originele tweet heeft sindsdien meer dan 17.000 retweets gehad:

Ter informatie:


(De Surinaamse Krant/CNN/De Telegraaf/Reuters/CBC/Twitter/Huffington Post)

0 comments:

Een reactie plaatsen