dinsdag 1 augustus 2017

Mathoera (VHP) niet ervan overtuigd dat Anti-Corruptiewet aangenomen wordt

Stevige woorden in Assemblee van oppositie en coalitie in 'debat' over corruptie

'Complete boevenbende' (Gajadien, VHP) en 'gecastreerde honden' (Jogi, VHP) vlogen door vergaderzaal


In De Nationale Assemblee heeft gisteren. volgens de Ware Tijd van vandaag, dinsdag 1 augustus 2017. het thema corruptie opnieuw gezorgd voor felle discussies en beschuldigingen in harde bewoordingen van coalitie en oppositie. Krishna Mathoera (VHP) betwijfelt of de Anti-Corruptiewet zal worden aangenomen door het parlement. Zij mist elke vorm van daadkracht van de regering om huidige en recente gevallen van corruptie aan te pakken. 

DOE-parlementariër Carl Breeveld ergerde zich duidelijk aan het gedrag van zijn collega's. Hij ondersteunde Mathoera in haar opvatting, dat de gemeenschap ernaar uitkijkt de gevallen van corruptie onder de regering-Bouterse aangepakt te zien. Niemand heeft behoefte aan een 'historische polemiek' van wie zich wel of niet schuldig heeft gemaakt aan corruptie. Het is deze regering, Bouterse-2, die nu daden moet stellen en corruptie moet aanpakken, aldus Breeveld..

De oppositie uitte vooral beschuldigingen van corruptie richting het Kabinet van de President, corruptie door grondspeculatie en met geld dat niet op de begroting staat, maar wel wordt uitgegeven.

Parlementariër Rachied Doekhie (NDP) haalde fel uit naar de oppositie en beschuldigde haar ervan tal van corruptieschandalen niet te hebben aangepakt toen zij aan de macht was. Harde woorden als een 'complete boevenbende', geuit door Asiskoemar Gajadien (VHP), passeerden de hamer van fungerend Assembleevoorzitter Melvin Bouva (NDP).

Toen echter Mahinder Jogi, eveneens van de VHP-fractie, de woorden 'gecastreerde honden' gebruikte om de coalitie aan te spreken, dreigde de vergadering te ontaarden. Het duurde enkele minuten voordat hij bereid was zijn woorden min of meer terug te nemen.

0 comments:

Een reactie plaatsen