dinsdag 15 augustus 2017

Medische Zending Donderskamp ontvangt patiënten niet langer in polikliniek, maar buiten

Polikliniek verkeert in slechte staat, deel van het plafond is ingestort

(Bron foto: Arnold Scholsberg)
- In het gebouw zijn uitwerpselen van vleermuizen gevonden
- Minister Miranda  oriënteert zich ter plaatse en zegt zeer spoedige renovatie toe


Medewerk(st)ers van de Medische Zending te Donderskamp ontvangen patiënten niet langer in de polikliniek, omdat die in slechte staat verkeert. Een deel van het plafond is reeds ingestort. De veiligheid van zowel patiënten als medewerkers loopt hierdoor gevaar. Bovendien zijn er in het gebouw uitwerpselen van vleermuizen gevonden. 

Door de onveilige en onhygiënische situatie worden sinds gisteren zieken onder een boom behandeld. Dit is besloten op een grote krutu gisteren, onder leiding van het dorpbestuur. De polikliniek is in 1976 gebouwd.

'We kunnen de mensen niet meer laten behandelen in deze situatie en zijn genoodzaakt de behandeling in de open ruimte te doen', zegt Roberto Joghie, kapitein van Donderskamp, vandaag, dinsdag 15 augustus 2017, in de Ware Tijd.

Het dorp telt ongeveer 260 inwoners. Hij zegt, dat het probleem al geruime tijd is aangekaart bij de overheid, maar er zijn geen stappen ondernomen. 'Het zou goed zijn als de overheid een nieuw gebouw zou opzetten, waardoor we van een goed pand gebruik kunnen maken', zegt Joghie. Hij wil dat de overheid snel het probleem aanpakt. 'Mocht het regenen, dan kunnen de mensen niet werken en de zieken moeten dan even wachten. Gelukkig regent het niet meer zoveel.'

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft zich in het weekeinde ter plaatse georiënteerd. De kapitein was er toen niet. Doelend op de minister zegt het dorpshoofd: 'Hij heeft me gebeld en gezegd dat ze nog deze week zullen beginnen met renovatie.'    

0 comments:

Een reactie plaatsen