woensdag 9 augustus 2017

Minder toeristen in juni op Curaçao, maar meer inkomsten

Juni levert de toeristensector 63 miljoen gulden op

Daling aantal verblijfstoeristen wordt geweten aan de situatie in Venezuela


Ondanks het feit dat in juni dit jaar minder toeristen zijn geregistreerd, heeft de toeristensector diezelfde maand een hoger bedrag aan inkomsten gegenereerd. Dat laat de Curaçao Tourist Board (CTB) aan de hand van voorlopige cijfers weten, aldus vandaag, woensdag 9 augustus 2017, het Antilliaans Dagblad.

In de maand juni heeft de toeristensector 63 miljoen gulden opgeleverd. Vorig jaar was de directe impact van toerisme 59 miljoen gulden. Toeristen uit Europa zijn verantwoordelijk voor het grootste deel; zij hebben tijdens hun vakantie op Curaçao 31 miljoen gulden uitgegeven. Noord-Amerika, Zuid-Amerika en andere regio’s hebben respectievelijk 14,1, 13,8 en 4,1 miljoen gulden in het toeristenlaatje gebracht.

Juni kende een daling van 3 procent van het aantal verblijfstoeristen. 760 Toeristen minder hebben gedurende deze maand het eiland bezocht. In juni 2016 was het aantal toeristen dat naar Curaçao reisde 28.717 en in dezelfde maand een jaar later was dit 27.957. Deze daling wordt geweten aan de situatie in Venezuela.

0 comments:

Een reactie plaatsen