donderdag 24 augustus 2017

Minister Dikan pleit voor dialoog om problemen over gemeenschapsbos op te lossen

Ministerie van RO gaat de voorlichting over gemeenschapsbossen opvoeren


Het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) wil dat voor dialoog wordt gekozen om problemen over gemeenschapsbos op te lossen. Minister Edgar Dikan heeft onlangs een afvaardiging van het traditioneel gezag van het dorp Moendjekreek in Brokopondo op zijn kantoor ontvangen. De bewindsman heeft, aldus een uitgebracht persbericht van het ministerie, een aantal zaken verduidelijkt, zo schrijft  de Ware Tijd vandaag, donderdag 24 augustus 2017. 

Dikan werd ondersteund door stafmedewerkers, onder wie zijn directeur Wensley Misiedjan van Duurzame Ontwikkeling Afro Surinamers Binnenland. Het traditioneel gezag, onder leiding van kapitein Carlo Poeketie, werd bijgestaan door de dorpscommissie. Hij sloot zich aan bij de eerder geuite boosheid en ergernis van de dorpsleiding en dorpelingen over de wijze waarop met het gemeenschapsbos van het dorp wordt omgesprongen.

De minister zei dat de onvrede voor een groot deel gebaseerd is op verkeerde en onvolledige informatie. Hij betreurt dat het ministerie er met de haren bij gesleept wordt in een conflict tussen de dorpsleiding en een houtonderneming enerzijds, en dorpelingen en het traditioneel gezag anderzijds. 

Zowel de bewindsman als directeur Misiedjan heeft aan de vertegenwoordigers van het dorp gevraagd om voortaan gebruik te maken van de korte rechtstreekse communicatielijnen met het ministerie. Daarmee kan veel ruis worden voorkomen.

Aanleiding voor het gesprek op het ministerie waren beschuldigingen van dorpsvertegenwoordigers in de media aan het adres van het ministerie in het algemeen en Dikan in het bijzonder. Het ministerie zal de voorlichting over gemeenschapsbossen opvoeren.

0 comments:

Een reactie plaatsen