zondag 13 augustus 2017

Minister Dodson gaat kwestie schelpzandafgravingen Braamspunt evalueren met diverse betrokkenen

'Zolang de discussies nog gaande zijn mogen geen schelpen afgegraven worden'


Tot dinsdag mag nog schelpzand afgegraven worden bij het aangegroeide strand te Braamspunt, die dag vervallen de vergunningen. Daarna volgt een evaluatie, aldus minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen vandaag, zondag 13 augustus 2017, op Starnieuws.

Hij gaat met diverse betrokkenen om de tafel zitten, voordat een definitief besluit genomen wordt. Naast de concessiehouders zal met de aannemers gesproken worden.

Hoewel er veel kritiek geleverd wordt op het graven van schelpen, worden deze gretig gebruikt in de bouwsector, merkt de bewindsman op. Er zal gesproken worden over alternatieven voor deze sector. Ook De Nationale Assemblee heeft in een schrijven aan president Desi Bouterse haar bezorgdheid geuit over de zandafgravingen te Braamspunt. De punten die in de brief vervat zijn, zullen ook meegenomen worden in de discussie.

Met de vaste commissie van De Nationale Assemblee voor Natuurlijke Hulpbronnen zal gebogen worden over de situatie. Dodson zegt verder, dat zolang de discussies nog gaande zijn er geen schelpen afgegraven mogen worden.

0 comments:

Een reactie plaatsen