vrijdag 11 augustus 2017

Minister Miranda houdt, na overleg met Bouterse, missive voor aankoop asfaltfabriek aan

De bewindsman blijft erbij dat er niks mis is met de fabriek

Zaak nu aangehouden vanwege 'zoveel inzichten en discussies'


Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie, heeft donderdagmiddag 10 augustus 2017, in De Nationale Assemblee vicepresident Ashwin Adhin gevraagd om de missive voor aankoop van de asfaltfabriek aan te houden. Er is hierover ruggespraak gepleegd tussen president Desi Bouterse, de vicepresident en de minister, aldus Starnieuws.

Miranda zei, dat hij achter de asfaltfabriek staat, maar na zoveel inzichten en discussies dat deze zaak worden aangehouden. De bewindsman blijft erbij dat er niks mis is met de fabriek. Hij zei dat hij geen boter op zijn hoofd heeft en in de zon kan staan. De bewindsman vroeg om de informatie waarover mensen zeggen te beschikken deze in te dienen. Een commissie van zijn ministerie zal hiernaar kijken en de zaken bestuderen.

VHP-fractieleider Chandrikapersad Santokhi zei. dat aanhouden van de missive een eerste stap is. Er zullen stukken gepresenteerd worden waaruit zal blijken. dat de asfaltfabriek bij dezelfde leverancier veel goedkoper is. Partijgenoot Asiskumar Gajadien zei blij te zijn, dat de president ingezien heeft dat het zo niet verder kan gaan. Hij merkte op dat in de documenten veel cijfers ontbreken en misleidend zijn. Hij deelde mee in de derde ronde van de begrotingsbehandeling hij stukken zal presenteren waaruit zal blijken dat dezelfde asfaltfabriek veel goedkoper door de fabrikant geleverd kan worden. De stukken zullen formeel aangeboden worden in De Nationale Assemblee.

Ronnie Brunswijk, fractieleider van ABOP, zei dat hij opgelucht was toen hij hoorde dat er een asfaltfabriekzou komen. Daarna heeft hij gehoord dat de prijs overdreven zou zijn. Er moet dus volgens hem naar de prijzen gekeken worden.

NDP-fractieleider André Misiekaba zei, dat de president de ruimte heeft gecreëerd door te stellen dat de informatie ter beschikking wordt gesteld. Misiekaba stelde. dat zijn fractie volledig staat achter de aanschaf van de asfaltfabriek.

De vergadering is door Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons verdaagd naar de volgende week dinsdag.

0 comments:

Een reactie plaatsen