dinsdag 1 augustus 2017

Minister Peneux pleit voor een instituut dat buitenlandse diploma’s op echtheid kan toetsen

Nederlandse 'onderwijsman' Bert Schreuders weer onderwerp van speculaties

Peneux: 'Naar mijn weten heeft Schreuders verschillende calamiteiten veroorzaakt binnen onderwijsinstellingen'


Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zei in het parlement bekend te zijn met de persoon Bert Schreuders (zie foto: Bron: Twitter), die naar zijn weten verschillende calamiteiten heeft veroorzaakt binnen onderwijsinstellingen. De bewindsman ziet graag een instituut verrijzen dat buitenlandse diploma’s op echtheid kan toetsen. Dit bericht de Ware Tijd dinsdag 1 augustus 2017.

Schreuders streek in 2012 in Suriname neer en wist binnen te komen bij verschillende hoge(re) onderwijsinstellingen en bij Nova, het accreditatie-instituut van de overheid.

Onlangs besprak het parlement mogelijke dubieuze verrichtingen van Schreuders. Assembleelid Rachied Doekhie (NDP) vroeg vorige week aandacht voor deze Nederlander die verdacht zou worden van pedofilie, oplichting en valsheid in geschrifte.

Schreuders spreekt in een reactie van 'aantijgingen die komen uit het brein van twee personen' die hij 'zieke psychopaten noemt'. Hij verwerpt alle verdachtmakingen. 'Ik ben voor niets en niemand bang, want er is niets op mij aan te merken. Allemaal complete onzin wat er over mij verteld wordt.'

De samenwerking met de zogenaamde Technological University of the America's (TUA), waarvan hij president is, is schriftelijk opgezegd door directeur Hubert Rampersad. Schreuders' ontslag gaat op 1 augustus in. Schreuders noemt de ontslaggronden oneigenlijk en niet conform de wettelijke regels. Hij heeft een proces tegen de school aangespannen.

In 2015 raakte Schreuders ook in opspraak toen hij als lector en docent verbonden was aan Boshuizen Training & Consultancy in Suriname. Directeur Usha Sewmangal, die toen ook een politieonderzoek was gestart, beschuldigde hem van het vervalsen van het logo van de school.

Minister Peneux pleit voor een controlemechanisme voor acceptatie van diploma's uit het buitenland en de manier waarop die geijkt worden, voordat de personen die deze diploma's overleggen aan de slag mogen.

0 comments:

Een reactie plaatsen