dinsdag 15 augustus 2017

Ministerie van Arbeid informeert veld over Wet Uitzendkrachten

In derde week van september houdt Arbeid grote open sessie voor uitzendbureaus en inlenersHet ministerie van Arbeid is onlangs gestart met het informeren van uitzendbureaus en inleners die gebruikmaken van uitzendkrachten omtrent de nieuwe wetgeving. In april 2017 is de Wet Ter Beschikking Stellen van Arbeidskrachten door Intermediairs in werking getreden. 

Functionarissen van het ministerie hebben op uitnodiging van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) twee sessies gehouden op het hoofdkwartier van de organisatie. Daaraan deden zo'n 30 uitzendbureaus en inleners mee, zo bericht het ministerie vandaag,dinsdag 15 augustus 2017.

Het ministerie is doende om in de derde week van september 2017 een grote open sessie te houden voor uitzendbureaus en inleners. Inmiddels is via de krant en de website van het ministerie bekendgemaakt, dat uitzendbureaus zich vanaf 15 augustus kunnen registreren bij het ministerie. Vervolgens dienen ze ook een verzoek in te dienen voor het verkrijgen van een uitzendvergunning bij de Directeur van Arbeid. Deze indiening geschiedt via een beurtensysteem en afspraken dienen telefonisch te geschieden.

De uitzendbureaus zijn vanaf 2 oktober 2017 in de gelegenheid om hun uitzendvergunningen aan te vragen. Nadere informatie kan verkregen worden op de website van het ministerie. Aan de uitzendbureaus wordt gevraagd om het oproepbericht en de folders grondig door te nemen en op tijd zich te registreren via e-mail en de afspraken te maken.

0 comments:

Een reactie plaatsen