maandag 7 augustus 2017

Ministerie van Sport- en Jeugdzaken 'beetje verrast' door grote belangstelling vakantiewerk

6.000 Jongeren hebben zich gemeld voor een vakantiejob bij de overheid

- Ministerie had ingezet op toeloop van 1.100 jongeren 
- Begroting moet fors worden opgeschroefd


Zesduizend jongeren hebben zich gemeld voor een vakantiejob bij de overheid en dat is ruim vijf keer zoveel als het ministerie van Sport- en Jeugdzaken aanvankelijk aan een baan had willen helpen. 'We wisten wel dat de behoefte groot is, maar zijn toch een beetje verrast', zegt directeur Rachel Koningsbloem-Pinas van Jeugdzaken vandaag, maandag 7 augustus 2017, in de Ware Tijd. 

Terwijl het ministerie had beoogd om elfhonderd jongeren aan een baan te helpen, waren er op de eerste registratiedag, 24 juli, al bijna duizend aanmeldingen in het hele land. Het ministerie besloot toen om ongeveer vijftienhonderd jongeren te helpen, wat uiteindelijk zesduizend is geworden.

'We gaan ervan uit dat ze het allemaal nodig hebben en streven er daarom naar om ze allemaal in te zetten.' Dit betekent ook dat het ministerie op de begroting veel meer geld moet vrijmaken dan de Srd 750.000 die daarvoor was opgebracht. De jongeren zullen in september elk tien dagen werken voor Srd 50 per dag; er gaat dus Srd 3 miljoen moeten worden uitbetaald.

Om het fenomeen van late uitbetaling te voorkomen, heeft de minister volgens Pinas de opdracht gegeven om nu al vast te stellen wanneer het geld uiterlijk beschikbaar moet zijn en hoe en waar de jongeren uitbetaald zullen worden. Het streven is om de groep uiterlijk eind september volledig uit te betalen. 'Het heeft ook geen zin om hen laat uit te betalen, want het geld is voornamelijk bedoeld om schoolspullen te kopen.' 

0 comments:

Een reactie plaatsen