zaterdag 5 augustus 2017

Moeder en twee jonge kinderen lopen brandwonden op bij woningbrand

Omstanders weten woningbrand in de Marowijnestraat te blussen


De brandweer is vrijdagochtend 4 augustus 2017 uitgerukt voor een woningbrand aan de Marowijnestraat in Paramaribo, aldus het Dagblad Suriname. 

Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt, dat toen de brandweer op de locatie arriveerde, de brand al door omstanders bleek te zijn geblust.

De brand is, aldus het dagblad, in een van de slaapkamers begonnen, waar een moeder met haar twee kinderen, een baby van 11 maanden en een zoon van 8 jaar, sliepen. Zij hebben ernstigebrandwonden opgelopen en werden per ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De politie meldt, dat de vrouw en kinderen woonden in een bijgebouw van de woning. De moeder had daar vier jerrycans met benzine opgeslagen. Het vermoeden bestaat dat een van de jerrycans niet goed was afgesloten, waardoor dampen zijn vrijgekomen. Bij het aanmaken van één van de lichtpunten moet er als gevolg van een vonk een explosie zijn ontstaan.

Twee bewoners van de hoofdwoning schoten de slachtoffers te hulp en haalden hen uit het gebouw. Een van hen trapte de deur open en liep brandwonden op aan zijn gelaat en de andere man aan zijn hand omdat hij hete zinkplaten vastgreep.

De politie van Flora is bezig met het onderzoek.

0 comments:

Een reactie plaatsen