dinsdag 15 augustus 2017

Moeder pasgeboren drieling met haar handen in het haar

Natasha van Dalen heeft nog geen ondersteuningsbijdrage van SoZaVo ontvangen

Ministerie biedt mensen met meerlingen, vooral drielingen, sociale hulp aan, maar hulp blijft nu vooralsnog uit


Natasha van Dalen, de moeder van een pasgeboren drieling, zit momenteel met de haar handen in het haar. De moeder, die op 27 juni 2017 is bevallen van een drieling, kan niet genoeg babyvoeding kopen voor haar kinderen. Zij is in het Academische Ziekenhuis Paramaribo (AZP) bevallen van twee jongens en een meisje. Dit meldt het Dagblad Suriname vandaag, dinsdag 15 augustus 2017.

Volgens haar nicht die haar heeft opgevangen is de moeder ook heel gauw ontslagen uit het ziekenhuis. 'Zij heeft nergens om te gaan en mijn man en ik hebben ons ontfermd over haar. Wij zorgen nu voor babyvoeding en het is slechts een blik per dag.'

De vrouw, uit Brownsweg, is naar de stad gekomen om te bevallen, omdat het niet raadzaam is om in het binnenland te bevallen van meerlingen vanwege het feit dat er complicaties kunnen optreden. Wat de zaak nog erger maakt is dat de vrouw nog acht voorkinderen heeft.

Volgens haar nicht heeft het ziekenhuis reeds contact gemaakt met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), die een rekening voor haar heeft laten openen bij de Surinaamse Volkscredietbank (VCB). Het ministerie biedt mensen met meerlingen, vooral drielingen, sociale hulp aan, wat meestal bestaat uit een jaarpakket van babyvoeding of een financiële bijdrage. Er werd deze dame vermoedelijk voorgehouden, dat zij een bijdrage van Srd 1.000 gestort zou krijgen op de rekening bij de VCB bank en dat de minister haar toestemming al had gegeven. Echter heeft de storting nog niet plaatsgevonden.

Er is vorige week voor het laatst contact gemaakt met SoZaVo, maar er is nimmer aangegeven wanneer het geld gestort zal worden. De dame beschikt verder wel over een Bazo-kaart.

'De moeder is echt ten einde raad, omdat de kinderen gewoon leidingwater drinken waarvan zij diarree krijgen, waarbij zij nu verplicht is flessen water te kopen. Verder is haar bloeddruk ook gestegen alleen omdat zij aan het piekeren is geslagen. Over twee weken moet ze weer naar het ziekenhuis voor controle, waarna ze waarschijnlijk gestuurd zal worden naar het binnenland. Ze heeft gewoon echt hulp nodig', aldus de nicht.

0 comments:

Een reactie plaatsen