donderdag 24 augustus 2017

Natuurlandschapspark Gonggrijpbos transformeert in modern educatief park

Educatief park met fonteinen, recreatiehutten, zalen en looppaden 


Het natuurlandschapspark Gonggrijpbos op de hoek van de Meurs- en Kennedyweg wordt de komende twee jaar volledig omgetoverd tot een modern educatief park voor meerdere doeleinden. Waarnemend districtscommissaris Audrey Hankers van Para zegt donderdag 24 augustus 2017 in de Ware Tijd, dat als het eenmaal klaar is het zal bestaan uit onder meer een speeltuin, kunstwerk/beeldhouwerij, fonteinen, recreatiehutten, zalen voor educatieve doeleinden en er zullen goede looppaden zijn. 

Deze week is begonnen met het omrasteren van het terrein. Enkele weken geleden zijn de trenzen eromheen opgehaald, waardoor de ontwatering is verbeterd.

De decennia oude loksibomen worden gecontroleerd door werknemers van 's Lands Bosbeheer en de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht. Dit is vooral nodig om te weten hoe stabiel de bomen zijn. Vorige maand viel er één om en kwam op een elektriciteitskabels terecht, wat leidde tot stroomuitval vanaf de Meursweg tot aan Zanderij. Hankers zegt dat onder meer wordt nagegaan welke bomen verwijderd moeten worden. 'Wij proberen ze wel zoveel mogelijk te behouden.'

Het bos is een trekpleister voor dagjestoeristen en andere belangstellenden. In het verleden werden daar al veel activiteiten ontplooid, maar dat is door de jaren heen gaan verwateren.

Het ongeveer twee hectare grote gebied is tussen 1910 en 1923 aangelegd door Justus Wilhelm Gonggrijp voor natuurwetenschappelijke onderzoeken. In 1965 is het voor botanische en houtteeltkundige onderzoeken toegewezen aan de Dienst 's Lands Bosbeheer. Het Gonggrijpbos, de Gonggrijptop ten noorden van de Emmaketen en de Gonggrijpstraat in Paramaribo zijn naar Gonggrijp vernoemd. Hij overleed op 3 oktober 1974 in Nederland.

0 comments:

Een reactie plaatsen