maandag 7 augustus 2017

Nauwelijks animo van studenten met afgewezen studielening voor bemiddeling Jeugdparlement

Slechts 22 studenten wenden zich tot Jeugdparlement


Slechts tweeëntwintig studenten hebben gereageerd op het aanbod van het Nationaal Jeugdparlement om te bemiddelen over een studielening, nadat hun aanvraag was afgewezen. Jeugdparlementslid Zenani van Throo zegt vandaag, maandag 7 augustus 2017, in de Ware Tijd, dat de reacties in drie categorieën kunnen worden onderverdeeld.

Sommige studenten hebben per e-mail gehoord dat hun aanvraag is afgewezen, aan andere studenten is dat mondeling medegedeeld. Een derde groep wacht langer dan gebruikelijk op de beoordeling van hun aanvraag.

Het Jeugdparlement formuleert nu een verslag dat aan het ministerie van Sport- en Jeugdzaken zal worden aangeboden, zegt Van Throo. Het is de bedoeling dat dit ministerie zich samen met dat van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) over het verslag zal buigen. Vervolgens zal het MinOWC met de Nationale Ontwikkelingsbank overleggen over een mogelijke oplossing.

Het voorstel van het Jeugdparlement om te bemiddelen voor de studenten, heeft te maken met het verhoogde inschrijfgeld voor scholen. Van Throo zei, dat veelal studenten uit het binnenland hun bezorgdheid hierover hebben geuit.

De jeugdparlementariër vindt het belangrijk, dat jongeren zonder financiële stress hun studie kunnen vervolgen. Studenten die geholpen wilden worden, moesten een bewijs overleggen waaruit blijkt dat hun aanvraag inderdaad is afgekeurd. Hoewel de periode al is verstreken, mogen geïnteresseerden zich alsnog melden.

0 comments:

Een reactie plaatsen