donderdag 3 augustus 2017

Nederland erkent de nieuwe wetgevende vergadering in Venezuela niet

Nederland volgt crisis in Venezuela op de voet, het is immers een ‘buurland’ van het Koninkrijk...

Nederland erkent de nieuwe wetgevende vergadering in Venezuela niet. Het land lijkt in rap tempo af te glijden naar een dictatuur. De Europese Unie wil nog geen sancties opleggen, maar minister Koenders (Buitenlandse Zaken) vindt verdergaande EU-maatregelen nodig als de situatie niet gaat veranderen. 

'Het is in het belang van de Venezolaanse bevolking dat er snel een einde komt aan de politieke en humanitaire crisis', stelt de bewindsman.

De verkiezing van een nieuwe Grondwetgevende vergadering heeft de crisis in Venezuela verdiept, constateerden Koenders en EU-buitenlandcoördinator Federica Mogherini woensdag 2 augustus 2017.

President Nicolás Maduro drukte de verkiezing door om zo het parlement, waar de oppositie de dienst uitmaakt, buitenspel te zetten. De oppositie boycotte de verkiezing en Maduro won die dus eenvoudig.

De EU eist dat Maduro politieke gevangenen, zoals de twee oppositieleiders die gisteren werden opgepakt, onmiddellijk vrijlaat. Hun arrestatie leidt tot het verder oplopen van de politieke spanningen, stelt Koenders.

Nederland volgt de crisis in Venezuela op de voet, het is immers een ‘buurland’ van het Koninkrijk. Aruba, Curaçao en Bonaire liggen vlak voor de kust van het Zuid-Amerikaanse land.

(Red. De Surinaamse Krant/AD/De Telegraaf)

0 comments:

Een reactie plaatsen