zondag 27 augustus 2017

Nederlandse salafist stond in nauw contact met terreurverdachte in Suriname

Keith Rienksma verspreidt propaganda van IS en roept jongeren op tot de jihad


De Nederlandse salafist Keith Rienksma (zie foto - Bron: Twitter) staat in nauw contact met Nederlandse terreurverdachten en jihadisten in Syrië. Rienksma had naar eigen zeggen dagelijks contact met de enkele weken geleden in Suriname opgepakte Raoul A., die samen met zijn broer wordt verdacht van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassadeur. Dat schrijft Het Parool zaterdag 26 augustus 2017. 

Volgens de krant verspreidt de bekeerde Nederlander propaganda van IS en roept jongeren op tot de jihad.

Zwaarbewapende Surinaamse veiligheidstroepen arresteerden eind vorige maand twee Nederlandse Surinamers in Paramaribo: Raoul A. (35) en zijn broer N. (31). Eén van hen stond via jihadistische chatrooms in contact met geradicaliseerde jongeren – met een link naar Amsterdam. Dat blijkt nu Rienksma te zijn.

Deze 32-jarige Amsterdammer, die zich ‘Abdullah West’ noemt, is een bekeerde salafist uit de Mercatorbuurt. Rienksma was openlijk actief met De Zuivere Aanbidding, dat jongeren op Facebook in het Nederlands uitleg gaf over de radicale islam.

'Ik wil dat Nederland een islamitisch kalifaat wordt, met de sharia als wet', aldus de Nederlander in een interview met Het Parool.

0 comments:

Een reactie plaatsen