dinsdag 8 augustus 2017

Newmont Suriname schenkt watertanks aan 25 gemeenschappen tussen Moengo en Merian-goudmijn

Newmont wil goede relatie opbouwen met inwoners gebied waar Merian-goudmijn operationeel is

Pupillen en begeleiders van het Abadoe Internaat met een deel schenking van goudbedrijf (Bron foto: Newmont Suriname)

Goudwinningsbedrijf Newmont Suriname heeft 2 augustus watertanks geschonken aan 25 gemeenschappen langs de Langatabikiweg tussen Moengo en haar Merian-goudmijn. De afdeling Social Responsibility van het mijnbedrijf concludeerde na veldonderzoek, dat de omliggende gemeenschappen vaak te kampen hebben met een tekort aan water. 'We hebben zestig watertanks van duizend liter gedistribueerd naar vijfentwintig dorpen, hierdoor kunnen lokale inwoners het regenwater opvangen en opslaan', aldus Winston Wielson van de afdeling Social Responsibility van Newmont Suriname, vandaag, 8 augustus 2017, in de Ware Tijd.

'De watertanks worden centraal geplaatst in elk dorp, zodat iedereen kan profiteren van de extra wateropslag.'

De RGD-poli en het Abadoe Internaat te Moengo mochten naast de wateropslagtanks eveneens medicinale klamboes, airco-units voor de kantoren van de beide instellingen en 21 scheepsbedden met matrassen in ontvangst nemen. Aan het internaat werden verder ook nog 2 stuks automatische drogers overhandigd.

In het afgelopen jaar heeft Newmont Suriname eveneens voorzien in het opzetten van onder andere aanmeersteigers en zonnepanelen voor scholen in nabijgelegen dorpen. Vanwege de samenwerking van Newmont met Project C.U.R.E en het ministerie van Volksgezondheid kregen 300 mensen uit verschillende Paramaccaanse dorpen een uitgebreide medische behandeling.

Het bedrijf blijft toegewijd aan het samenwerken met de Paramaccaanse gemeenschappen om wederzijdse waarde te genereren en levens te verbeteren door duurzame en verantwoordelijke mijnbouw, stelt de onderneming in een persbericht.

De Merian-goudmijn ligt op ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Moengo en ligt voornamelijk in het Paramaccaans gebied ongeveer 15 kilometer ten westen van de Marowijnerivier. De mijn is voor 25 procent eigendom van Suriname en begon oktober vorig jaar officieel met de productieactiviteiten. De focus van Merian ligt in het leveren van veilige, efficiënte en verantwoordelijke goudproductie tijdens het genereren van duurzame waarden en kansen voor werknemers, plaatselijke gemeenschappen, de plaatselijke en nationale overheid en eigenaren.

0 comments:

Een reactie plaatsen