dinsdag 1 augustus 2017

Nog steeds geen geld voor particuliere bushouders

'Het beste is dat de subsidie wordt afgeschaft, want dan hoeven we niet meer te wachten op geld'


De belofte van minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie aan de particuliere bushouders, dat ze spoedig hun achterstallige subsidie zullen krijgen, is niet nagekomen. Die belofte was gedaan bij een prikactie van de chauffeurs op 21 juli. 'Er is nog geen geld gestort. We moeten geld krijgen voor zes maanden, maar we krijgen mogelijk dinsdag de betaling van drie maande', zegt John Mahadewsing, voorzitter van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie, vandaag, dinsdag 1 augustus 2017, in de Ware Tijd.

Eerder hadden de protesterende bushouders gezegd, dat het om een achterstand van acht maanden gaat. Keer op keer hebben ze om uitbetaling gevraagd, maar de overheid blijft in gebreke, waardoor de achterstand groter wordt.

Hun woordvoerder, Radjinderkoemar Jamoena, zegt vernomen te hebben dat maandag zou worden begonnen met het inlopen van de achterstand, maar het is er niet van gekomen. 'Ik zal nagaan wat er is gebeurd.'

Mahadewsingh: 'Het beste is dat de subsidie wordt afgeschaft, want dan hoeven we niet meer te wachten op het geld.' Hij zegt dit aan het ministerie te hebben medegedeeld en men staat er niet afwijzend tegenover. De bustarieven zullen hierdoor veel hoger worden. 'Misschien moet er subjectsubsidie ingevoerd worden voor arme mensen', zegt de PLO-voorzitter.

De minister was niet bereikbaar voor commentaar, aldus de Ware Tijd.

0 comments:

Een reactie plaatsen