woensdag 30 augustus 2017

NPS-fractieleider Rusland: 'Kosten reis delegatie naar China worden betaald door China'

'Ik twijfelde eerst nog, maar Chinese ambassadeur deed beroep op mij in te gaan op uitnodiging'

Parlementaire delegatie bezoekt China van 14 tot 24 september


NPS-fractieleider Gregory Rusland maakt deel uit van een parlementaire delegatie die van 14 tot 24 september China zal bezoeken. De kosten van deze reis worden volledig betaald door China. Rusland zegt vandaag, woensdag 30 augustus 2017, op Starnieuws dat hij besloten heeft deel te nemen aan deze reis, omdat Suriname de kosten niet betaalt. 

De NPS had zich op het standpunt gesteld om geen deel te nemen aan dienstreizen, aangezien het land in een crisis verkeert. 

'Ondanks het feit dat China de volledige kosten dekt, twijfelde ik nog. De Chinese ambassadeur deed een beroep op mij om in te gaan op de uitnodiging. De NPS heeft altijd een goede relatie onderhouden met China', zegt Rusland. 

De parlementaire delegatie staat onder leiding van NDP-fractieleider André Misiekaba. De Nationale Assemblee is uitgenodigd door het Nationaal Volkscongres van China. Verder maken deel uit van de delegatie Chandrikapersad Santokhi (VHP), William Waidoe (Pertjajah Luhur) en Grace Watamaleo, Stephen Tsang en Remy Tarnadi van de NDP.

0 comments:

Een reactie plaatsen