donderdag 17 augustus 2017

'Op eigen initiatief graven naar botresten van Natalee Holloway is onvergefelijke fout en misser’

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries weinig positief over 'opgraafactie' vader Dave


Het op eigen initiatief graven naar mogelijke botresten van Natalee Holloway op Aruba is een ‘onvergefelijke fout’ en een ‘misser’ zegt misdaadverslaggever Peter R. de Vries (zie foto - Bron: Twitter) vandaag, donderdag 17 augustus 2017, in De Telegraaf.

'Ik vind het ongelofelijk als dat inderdaad zo is, dat men op een veronderstelde plaats delict, zelfstandig gaat graven en bepaalde resten veiligstelt, waarbij sporen vernietigd worden, waarbij politie en justitie niet in staat zijn dit over te doen en het goed gedocumenteerd vast te leggen. Dat zou ik een onvergefelijke fout vinden als dat is gebeurd', zegt De Vries, die veel onderzoek heeft gedaan naar de verdwijning van Natalee Holloway.


Natalee verdween in mei 2005 spoorloos tijdens een vakantie met studievrienden op Aruba. Ze werd voor het laatst gezien in gezelschap van Joran van der Sloot. Samen met een privédetective stuitte de vader van Natalee Dave Holloway op een tip van iemand die goed bevriend is geweest met Joran van der Sloot. Natalee zou zijn begraven op het Caribische eiland door Joran en zijn vader Paul. Opgravingen op de aangewezen plek leidden enige tijd terug tot de vondst van enkele botten.


'Ik vraag me überhaupt af wat men daar gevonden heeft. Er wordt gezegd, na onderzoek bleek dat het om menselijke resten ging. Denk denk ik, als daar een lichaam ligt, dan vind je toch ook gewoon een mensenschedel? Hoezo moest dat eerst in onderzoek worden vastgesteld? Dat doet mij vermoeden dat er kennelijk alleen maar een paar botten zijn gevonden. Dat maakt het dan weer onwaarschijnlijker dat er een heel lichaam ligt begraven.'

'Het is een ongeschreven wet: als je een tip krijgt dat een stoffelijk overschot ligt, dan schakel je politie en justitie in', zegt De Vries. 'Dan kunnen sporen veilig worden gesteld, dan heeft het bewijskracht en wordt het gefotografeerd door een forensisch fotograaf. Voor zover ik weet is dat allemaal niet gebeurd nu.'

Hij is bang dat het zelfstandig graven naar de botten het onderzoek zou kunnen schaden. 'Stel nou dat er wat met de resten gedaan had kunnen worden, dan zegt de toekomstige verdachte, Joran van der Sloot bijvoorbeeld, wat is er in de tussentijd allemaal mee gebeurd? Daar hebben we geen zicht op.'

Ter informatie:

http://curacaonieuws.nu/botten-natalee-holloway-al-eerder-geanalyseerd/Botten Natalee Holloway al eerder geanalyseerd


Door Persbureau Curacao

Het bericht dat de botten van Natalee Holloway misschien zijn gevonden werd een week geleden al gepubliceerd door de Amerikaanse roddelwebsite “In Touch Weekly”. Dave, de vader van Natalee zou die botten zelf hebben opgegraven en meegenomen voor analyse. De politie op Aruba bevestigt dat een half jaar geleden botten zijn gevonden door Dave, maar dat na onderzoek bleek dat het niet om menselijke botten ging. Een DNA-test die licht moet werpen op deze zaak duurt in de regel twee keer 48 uur, maar in dit geval moet de wereld wachten tot na de 6-delige serie die de vader van Natalee heeft gemaakt met zijn privé detective.


http://www.telegraaf.nl/binnenland/28958327/__OM__vader_Holloway_strafbaar__.html

OM: vader Natalee Holloway strafbaar

15 min geledenEdwin Timmer
Het Openbaar Ministerie op Aruba heeft verbaasd gereageerd op de uitlatingen van de vader van Natalee Holloway.
  ,,Eerder dit jaar hebben we inderdaad nieuwe aanwijzingen ontvangen. Daarop is onderzoek verricht in aanwezigheid van de heer Holloway. Maar daarbij zijn geen menselijke resten aangetroffen”, aldus officier Dorien Kardol.
  Of Holloway en zijn privé-detective vervolgens zelfstandig nog elders onderzoek hebben gedaan is bij het OM in Oranjestad onbekend. Dave Holloway vertelde woensdag in het NBC-programma Today met een onderzoeksteam menselijke resten in een park te hebben gevonden.
  Zelf botten opgraven en meenemen zouden Holloway echter strafbaar maken, zegt het OM. Kardol: ,,Over het algemeen is het verboden om menselijke resten op te graven en daar iets mee te doen. Voor de strafzaak is het niet goed omdat het onbruikbaar bewijs wordt. Maar het is daarnaast ook nog eens strafbaar.”
  Op dit moment ziet het OM geen reden om een vervolgonderzoek in te stellen.

  0 comments:

  Een reactie plaatsen