woensdag 30 augustus 2017

Organisatoren van evenementen in Paramaribo-Zuidwest woedend over forse borg

'De borgsom is afschrikwekkend, een manier om buurten uit te sluiten van vertier'

'Het zal ertoe leiden, dat kleine organisatoren brodeloos worden'


Organisatoren van evenementen in Paramaribo-Zuidwest zijn des duivels, dat per 1 september een borgsom van Srd 7.500 moet worden betaald aan het districtscommissariaat. 'De borgsom is afschrikwekkend', reageert Biën Josamie, directeur-eigenaar van Eridorie, dinsdag 29 augustus 2017 in de Ware Tijd. Josamie noemt de maatregel een manier om buurten uit te sluiten vertier te hebben. 

'Een abrupte maatregel die binnenskamers door een handje vol mensen is genomen.'

Paramaribo-Zuidwest, onder leiding van districtscommissaris Remy Pollack, heeft besloten de vergunningsvoorwaarden voor evenementen aan te scherpen nadat zich begin augustus bij een feestactiviteit bij het BEP-partijcentrum zich ongeregeldheden hadden voorgedaan. Ook zou de organisator de toegestane tijd hebben overschreden. Vandaar dat er voortaan als borg Srd 7.500 in rekening wordt gebracht. 

Van dit bedrag wordt Srd 4.500 apart gehouden voor eventuele opruimwerkzaamheden.

Josamie vindt, dat er geen maatregel genomen kan worden die alleen van toepassing is op een deel van het land. Volgens hem zitten de meeste feestgangers in het zuiden van Paramaribo en in het district Wanica. 

Ook Matte Omouth van de organisatie To Unite Binnenland noemt het besluit te zwaar. Volgens hem zal het ertoe leiden, dat kleine organisatoren brodeloos worden. 'Om dit bedrag op te brengen samen met artiestenbelasting is te veel.' Omouth ziet dit als een middel om artiesten te dwingen te stoppen met evenementen organiseren. 

'Vermakelijkheidsbelasting is al Srd 6.000. Artiestenbelasting iets meer dan Srd 1.000 en dan nog Srd 7.500 opbrengen terwijl je als organisator nog niets verdiend hebt', rekent Omouth voor. Hij zegt drie maal in Zuidwest een evenement te hebben georganiseerd en nooit vuil te hebben achtergelaten...

0 comments:

Een reactie plaatsen