zondag 13 augustus 2017

Oud-FARC-rebellen in Colombia willen eigen professionele voetbalclub

'We zijn altijd dromers geweest, maar het lijkt moeilijk'

Former Oud-FARC rebellen spelen potje voetbal in los Robles, in de bergen van de provincie El Cauca. (Bron: EFE)

Gedemobiliseerde oud-strijders uit Colombia's linkse FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia) willen een eigen professionele voetbalclub vormen, aldus ambtenaren afgelopen vrijdag, zo meldt TeleSUR vandaag, zondag 13 augustus 2017.

'We hebben ongeveer tien dagen geleden een officieel bericht ontvangen ... van de FARC, die met de Colombiaanse voetbalautoriteiten wil praten over deelname aan de competitie', zei Jorge Perdomo, voorzitter van de Colombiaanse voetbalorganisatie Dimayor op Blu Radio. 
Hij zei, dat de FARC had gevraagd of het aan de tweede divisie van de mannen en de vrouwencompetities zou kunnen deelnemen. Perdomo reageerde, dat het 'niet eenvoudig' is om de competities te betreden, die de goedkeuring van twee derde van de Colombiaanse Voetbalbond vergadering vereist.

Eén van de leiders van de FARC, Pastor Alape, vertelde op een nieuwsconferentie dat de procedure 'ongeveer 10 miljoen Amerikaanse dollar zou kosten, en dat hebben we niet ... We zijn altijd dromers geweest, maar het lijkt moeilijk. ' 

Alape voegde eraan toe, dat de groep slechts één levensvatbaar stadion heeft, in de zuidelijke jungle regio Caqueta.

Minister Guillermo Rivera van Binnenlandse Zaken zei, dat Dimayor de vraag van FARC formeel kan onderzoeken, nadat de VN-monitoren klaar zijn met het verwijderen van de overgedragen wapens van de FARC uit hun gedemobiliseerde zones volgende week.

(De Surinaamse Krant/TeleSUR/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen