woensdag 16 augustus 2017

Overheidsinformatie nu op nieuwswebsite De Boodschap

Bouterse: 'Nieuw tijdperk ingegaan wat betreft informatie en communicatie naar de samenleving''Het is bijzonder belangrijk dat de gemeenschap goed wordt geïnformeerd en op tijd wordt geïnformeerd. De regering doet enorm veel zaken. De regering presteert heel wat en vaak zeggen mensen 'hoe weten wij dit niet'. Dat komt omdat onze overheidsinformatie niet goed was gestructureerd.' 

Dit zei president Desi Bouterse gisteravond, dinsdag 15 augustus 2017, bij de inwerking stellen van de overheidsnieuwssite De Boodschap. De informatie van de regering wordt centraal op deze website gepubliceerd.

De president stelde, dat binnenkort het project Dalian 70 kilometer wordt afgesloten. Ook weten weinig mensen over de weg naar Pusugrunu die is aangelegd. First lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft maandag schoolpakketten aan kinderen in Coronie overhandigd en gisteren in Commewijne. Deze zaken komen vaak te laat in het nieuws, merkte Bouterse op. Nu kan de gemeenschap direct worden geïnformeerd over waarmee de regering bezig is, aldus de president.

Hij beklemtoonde dat nu een nieuw tijdperk is ingegaan wat betreft informatie en communicatie naar de samenleving. De president bedankte het team onder leiding van Clifton Limburg, directeur van het Nationaal Informatie Instituut (NII), voor het werk dat is verzet.

Naast algemene informatie zullen diverse ministeries de overheidsnieuwssite voeden met gegevens. Ook verschillende producties van NII kunnen worden bekeken.

'In een tijd van crisis en moeilijkheden is het belangrijk dat de overheid duidelijk en juist haar burgers tijdig informeert wat er binnen en door de overheid gebeurd. In deze periode is het van groot belang om de juiste informatie aan te reiken, zodat mensen ook wel het verschil tussen de vervormingen en misvormingen kan herkennen', dit is de eerste reactie van Assemblee-voorzitster Jennifer Geerlings-Simons op ‘De Boodschap’.

Volgens haar is de vormgeving ook zeer aangenaam, daar er een duidelijk onderscheid is gemaakt tussen de actuele informatie en datgene wat daarvoor geplaatst is. ‘Wat er ook aan de hand is, goed of slecht als overheid moeten we als eerst uitkomen zodat de burger rechtstreeks is geїnformeerd. Daar de burgers nu weten dat ze op ‘De Boodschap’ moeten zijn voor de juiste overheidsinformatie, mogen wij blij zijn met deze stap.'

(De Surinaamse Krant/Starnieuws/De Boodschap)

0 comments:

Een reactie plaatsen