zondag 6 augustus 2017

Peru is de grootste producent van alpacavezels in de wereld

Jaarlijks viert Peru op 1 augustus de Nationale Alpaca Dag


Peru is de grootste producent van alpacavezels en heeft de grootste populatie alpaca's ter wereld, daarbij regionale concurrenten als Bolivia en Chili achter zich latend, aldus het ministerie van Landbouw en Irrigatie. Volgens Minagri's (Ministerio de Agricultura y Riego) minister Jose Hernandez heeft het Inca-land 87% (3,8 miljoen) van de wereldbevolking alpaca's.  Dit bericht vandaag, zondag 6 augustus 2017, het Peruaans staatspersbureau Andina.

Opmerkingen werden vrijdag gemaakt in het kader van de activiteiten rond Peru's Nationale Alpaca Dag dat ieder jaar op 1 augustus wordt gevierd.

'De jaarlijkse productie van het land bedraagt ​​4.501 ton vezel [...]. Daarom moeten we de alpaca beschermen, die zeer gewild is en waaraan onze veehouders voordeel hebben', zei hij.


Volgens het ministerie is de alpaca-populatie tot nu toe met 50,2% gegroeid, met Puno en Cusco als de regio's met respectievelijk de grootste aantallen -1.459.903 en 545.454 exemplaren. Volgende in de lijst zijn Arequipa (468.392), Huancavelica (308.586), en Ayacucho (230.910).

Met dat in gedachte zal het Directoraat Vee strategische activiteiten uitvoeren om de alpacavezelketen concurrerender te maken, evenals verbetering van de productie-, transformatie- en consumptieprocedures. Daartoe wil de landbouwsector het alpacadieet verbeteren door verschillende variëteiten natuurlijk gras te verschaffen.


(De Surinaamse Krant/Andina/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen