vrijdag 4 augustus 2017

Peru overweegt de diplomatieke banden met Venezuela te verbreken

Peru bespreekt 8 augustus te Lima gepaste maatregelen met zijn regionale collega's


Peru overweegt de diplomatieke banden met Venezuela te verbreken uit protest tegen de zondag gehouden verkiezing van een constituerende vergadering in het land, die op grote schaal is bekritiseerd als ondemocratisch, zei de Peruaanse minister van Buitenlandse Zaken, Ricardo Luna, gisteren, aldus vandaag, vrijdag 4 augustus 2017, VOA News. 

Luna zei, dat Peru gepaste maatregelen met zijn regionale collega's wil bespreken tijdens een vergadering komende dinsdag alvorens eenzijdig op te treden. Peru roept de vergadering bijeen, omdat de Venezolaanse bevolking massaal de zondag gehouden verkiezing van een constituerende vergadering boycotte, die de bevoegdheden van de linkse president Nicolas Maduro versterkt.

Gevraagd door verslaggevers of Peru heeft uitgesloten diplomatieke banden met Venezuela te verbreken, zei Luna: 'Helemaal niet. Alle opties staan ​​op tafel. We gaan zien hoe andere landen die aan de vergadering deelnemen, hierover denken en, afhankelijk daarvan, zien wat collectief kan worden gedaan. Dat bindt echter niet onze handen of conditie om een unilaterale beslissing te nemen.'

Peru heeft gezegd dat zij ministers van Buitenlandse Zaken verwacht van Canada, Brazilië, Mexico, Argentinië, Chili, Colombia, Panama, Costa Rica, Guatemala, Honduras en Paraguay voor de vergadering van dinsdag in Lima.(De Surinaamse Krant/VOA News/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen