zaterdag 12 augustus 2017

Peru zet ambassadeur van Venezuela het land uit

Ambassadeur Diego Molero krijgt vijf dagen de tijd om Peru te verlaten


De Peruaanse regering heeft de ambassadeur van Venezuela gisteren aangezegd, dat hij het land moet verlaten, onder toenemende regionale druk op de regering van president Nicolas Maduro, omdat hij de grondwettelijke orde van zijn land heeft vertrapt, zo bericht vandaag, zaterdag 12 augustus 2017, onder andere persbureau Associated Press.

Peru gaf de ambassadeur Diego Molero, een voormalige Venezolaanse minister van Defensie, vijf dagen de tijd om het land te verlaten.

In het kader van wat gezegd wordt, dat het een stevige inzet is om de democratie van Venezuela te herstellen, weigerde de regering van Peru eerder ook om een diplomatiek protest van Maduro tegen Peru te aanvaarden, omdat Peru deze week gastheer was van ministers van Buitenlandse Zaken van 17 regionale naties die weigerden de nieuwe, loyalistische speciale vergadering die de Grondwet moet herschrijven, te erkennen.


De diplomatieke actie van Peru, die het sterkst is van een Latijns-Amerikaanse regering tot nu toe, kwam op het moment dat de regering van Trump overwoog om economische sancties op te leggen aan Venezuela, om Maduro te straffen voor wat Washington een onwettige machtsgreep noemt.

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence reist morgen naar Colombia om te beginnen aan een regionale reis, die naar verwachting discussies zal bevatten over hoe om te gaan met Maduro.
(De Surinaamse Krant/AP/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen