dinsdag 15 augustus 2017

Pokie (ABOP): 'Het is duidelijk dat het fout gaat met ons onderwijs, toch wordt niets gedaan om tij te keren'

ABOP-politica wijst inzake slechte examenresultaten vinger naar verantwoordelijkheid ouders


'Het is duidelijk dat het fout gaat met ons onderwijs. Toch wordt er niets gedaan om het tij te keren', aldus ABOP-parlementariër Diana Pokie (zie foto - Bron: ABOP-Albina) afgelopen weekeinde tijdens een partijbijeenkomst te Moengo Tapoe in het district Marowijne, aldus maandag 14 augustus 2017 een bericht op Starnieuws. 

De slechte schoolresultaten spreken volgens haar boekdelen. In het parlement heeft ze daar ook aandacht voor gevraagd. Vooral scholen uit achtergestelde gebieden doen het bar slecht, stelt ze.

Als opvoedkundige en leerkracht is het volgens haar ook belangrijk om de eerste verantwoordelijken te wijzen op hun verantwoordelijkheid. 'Dat zijn de ouders. Elke ouder heeft de plicht om in zijn eigen situatie na te gaan waarom het slecht is gegaan met zijn kroos. We moeten niet bang zijn om de hand in eigen boezem te steken. Per slot van rekening gaat het op de eerste plaats om de ontwikkeling van uw kind en zo ook dit land.'

Ze heeft de achterban van haar partij, ABOP, opgeroepen voor sterke sociale controlesystemen. 'Als partij staan we ook klaar om te helpen waar nodig.' Net als ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk is zij ook verzekerd van betere tijden met haar partij.

0 comments:

Een reactie plaatsen