dinsdag 29 augustus 2017

'Politie beschikt momenteel over voldoende voertuigen'

Aan diverse politiestations uitgeleende auto's terug bij Bureau Nationale Veiligheid


De politie beschikt momenteel over voldoende voertuigen, zegt minister ad interim van Justitie en politie, Ferdinand Welzijn, dinsdag 29 augustus 2017 in het Dagblad Suriname. Het dagblad schrijft 'uit betrouwbare bronnen' te hebben vernomen, dat de voertuigen die waren uitgeleend aan diverse politiestations inmiddels zijn teruggenomen en weer zijn afgestaan aan het Bureau Nationale Veiligheid (BNV). 

Vanwege deze teruggave van de voertuigen zou de surveillance, meer bekend als operatie Tempo, niet meer optimaal kunnen worden uitgevoerd in Wanica. De bewindsman bevestigt. dat er voertuigen waren geleend, maar naarmate de defecte voertuigen van de politie in orde werden gemaakt en gedistribueerd, heeft het ministerie gemeend om de geleende wagens weer terug te geven. De surveillance gaat normaal door, zegt de minister. 

Volgens de minister zijn nu al zo'n 40 voertuigen in rijdende staat opgeleverd. 

'Als er een station is die met slechts één politiewagen zit, dan ligt dit geheel aan de commandant die dit tekort niet tijdig kenbaar heeft gemaakt. De verantwoordelijkheid ligt ook bij de manschappen zelf. Er zijn voertuigen teruggegeven, dat is een feit, omdat die auto’s niet meer nodig waren. Enkele voertuigen waren geleend, omdat de politie op dat moment te kampen had met vervoersproblemen', aldus Welzijn. 

De rapportage die de minister afgelopen zaterdag heeft gehad is, dat alle stations over genoeg voertuigen beschikken.

0 comments:

Een reactie plaatsen