donderdag 31 augustus 2017

Premier Rhuggenaath, Curaçao: 'Uitvoering urgentieprogramma duldt geen uitstel'

'De sociale achterstand werkt armoede in de hand'


'De uitvoering van het urgentieprogramma duldt geen uitstel, ook al staat de regering nu voor grote financiële uitdagingen. De sociale achterstand werkt armoede in de hand, met een integrale aanpak gericht op resultaat moet het mogelijk zijn om met de beperkte middelen de situatie in de wijken te verbeteren', aldus premier Eugene Rhuggenaath in reactie op de vraag in hoeverre de tegenvallende inkomsten voor de staatskas gevolgen hebben voor bijvoorbeeld het urgentieplan. Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 31 augustus 2017.

Rhuggenaath verklaart, dat het urgentieplan gisteren in de ministerraad is goedgekeurd. De samenleving wordt binnenkort over de details ervan geïnformeerd. 

'Minister Kenneth Gijsbertha van Financiën heeft in de ministerraad een uiteenzetting gegeven van de tegenvallende begrote inkomsten. De uitdaging is om het eind van het jaar een sluitende begroting te hebben. De regering zal geen maatregelen als premieverhoging invoeren. In het verleden is gebleken wat de ongewenste effecten daarvan zijn voor de koopkracht en de economie', aldus de minister-president. 

0 comments:

Een reactie plaatsen