vrijdag 11 augustus 2017

President Bouterse: 'Regering Suriname is tegen interventie in Venezuela'

'De CARICOM stuurt een missie naar Venezuela'


President Desi Bouterse heeft donderdag 10 augustus 2017 in De Nationale Assemblee meegedeeld, dat de CARICOM een delegatie zal sturen naar Venezuela. Dat meldt Starnieuws. De staatshoofden van de lidlanden hebben een video conference gehouden over deze kwestie. Bouterse beweerde, dat de regeringen niet kijken naar mediaberichten die opgeklopt worden. 

Negentien landen hebben de situatie geobserveerd en hebben hun eigen ervaring en andere bevindingen dan zaken worden gemeld in de media.

Bouterse gaf aan dat de missie die de CARICOM stuurt naar Venezuela met de oppositie en coalitie zal kijken hoe overgegaan kan worden tot normalisatie.

'De regering is tegen interventie in Venezuela en bemoeienissen in interne aangelegenheden.'   Bouterse merkte op, dat de oppositie in Venezuela nu aangegeven heeft mee te zullen doen aan verkiezingen van gouverneurs. 'Wie zijn wij om veroordelingen over een land uit te spreken?, vroeg de president.

Hij haalde aan dat Zuid-Amerika een continent is van vrede en dat dit ook zo moet blijven. Hij voerde aan dat in het Midden-Oosten, Korea, Iran en andere gebieden zoveel mis is. Dat moet voorkomen worden in Zuid-Amerika.

De secretaris-generaal van de CARICOM is bezig te formuleren op welke wijze de delegatie van de Caricom een bijdrage zal leveren.

0 comments:

Een reactie plaatsen