dinsdag 15 augustus 2017

President Temer, Brazilië, aanwezig bij inauguratie eerste mais ethanolfabriek

Fabriek produceert per jaar ongeveer 240 miljoen liter ethanol uit maïs Met een record maisoogst in de silo's en Braziliaanse president bij de hand, heeft FS Bioenergia vrijdag de eerste ethanolfabriek van het land opgestart met alleen maar mais in het hart van de Zuid-Amerikaanse graancentrale. President Michel Temer werd bij de inauguratie vergezeld van de minister van Landbouw, Blairo Maggi, die een pleidooi hield voor ethanol met mais als basis- een innovatie in een land dat al lang ethanol uit suikerriet had gemaakt, aldus persbureau Reuters vandaag, dinsdag 15 augustus 2017.


Het in privé-eigendom zijnde FS Bioenergia heeft gezegd, dat de fabriek per jaar ongeveer 240 miljoen liter ethanol uit maïs produceert, samen met 6.200 ton maïsolie en 60.000 MW.
De hoogwaardigheidsbekleders die de nieuwe fabriek in de staat Mato Grosso, Brazilië's beste producent van granen, vierden, onderstrepen hoe belangrijk het is om nieuwe afzetmogelijkheden te vinden voor de stijgende maïsproductie.

'Als we 10 fabrieken zoals deze hadden, zouden we ongeveer 6 miljoen ton maïs van de markt kunnen opvangen', zei Maggi. 'Maar, huidige prijzen dekken zelfs niet de productiekosten.'

Een tweede jaarlijkse maïsoogst, geplant nadat sojabonen worden geoogst, heeft Brazilië de op een na grootste exporteur in de wereld gemaakt en een belangrijke concurrent voor de Verenigde Staten op de wereldwijde markt.De tweede maïsoogst vertegenwoordigt ongeveer 68% van het totale maïsgewas van Brazilië. Mato Grosso, waar de productie in de loop der jaren exponentieel is gegroeid, vertegenwoordigt bijna een derde van het totale maïsvermogen van het land, volgens de producentenvereniging Aprosoja.
FS Bioenergia is een joint venture tussen Brazilië's Fiagril Partici-pacoes en de in de VS gevestigde Summit Agricultural Group.

Producenten van ethanol zeggen, dat het veel efficiënter is om riet dan maïs te gebruiken, in termen van energie die in het proces wordt gebruikt. Maar, het goede aanbod van maïs in Brazilië zou de kloof tussen beide systemen ten koste van de kosten kunnen verminderen.
(De Surinaamse Krant/Reuters/Twitter/bioenergyinternational.com)

0 comments:

Een reactie plaatsen