woensdag 16 augustus 2017

Regering Curaçao: SONA geeft te gemakkelijk 13 miljoen dollar aan Ballast Nedam

Minister Suzy Camelia-Römer: 'SONA handelt duidelijk niet in het belang van het Land’ 


Het kabinet-Rhuggenaath vindt dat SONA veel te gemakkelijk wil instemmen met het toezeggen van 13 miljoen dollar - en potentieel zelfs veel meer dan dat - aan Ballast Nedam Infra, de bouwer van het nieuwe ziekenhuis. Dat blijkt de kern, of in elk geval een hoofdpunt, van het hoog opgelopen conflict tussen de regering enerzijds en de door de overheid voor de realisatie van het Hospital Nobo Otrobanda aangestelde Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen (SONA). Zo valt op te maken uit stukken in handen van het Antilliaans Dagblad, aldus het dagblad vandaag, woensdag 16 augustus 2017.

SONA wil van de regering toestemming om een al in concept gereed zijnde vaststellingsovereenkomst met Ballast Nedam Infra bv (sinds vorig jaar onderdeel van de Turkse Rönesans-groep) te ondertekenen, die het Land minimaal 13 miljoen dollar gaat kosten.

Minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid oordeelt dat SONA ‘duidelijk niet in het belang van het Land’ handelt. In diverse niet mis te verstane bewoordingen geeft de minister aan het absoluut oneens te zijn met SONA-bestuurders Reginaldo Doran, Tonnie Rossen, Richard Hart en Miguel ‘Mike’ Alexander.

0 comments:

Een reactie plaatsen