vrijdag 18 augustus 2017

Reuzen miereneter wandelt door straten Braziliaanse stad Rio Verde.....

Tamandua wandelt rustig door de straten om vervolgens te verdwijnen in het bos


Een Tamandua, reuzen miereneter (Myrmecophaga tridactyla), werd gisteren, donderdag 17 augustus 2017, gespot door de lokale bevolking in de straten van het centrum van Rio Verde, in de deelstaat Mato Grosso, 194 kilometer van Campo Grande.

Het dier trok de aandacht van veel mensen in de gemeente, die net meer dan 19.5 duizend inwoners heeft, aldus Correio do Estado.

Na  door de straten te hebben gewandeld ging het dier naar een bos en verdween.

De video, opgenomen en gedeeld in sociale netwerken op  het internet, toont de reuzen miereneter die over de Rua Porfílio Gonçalves loopt, hoek Rua Joaquim Murtinho, in het centrum van de stad.


Luitenant-kolonel Queiroz van de Militaire Milieu Politie (PMA, Polícia Militar Ambiental), vertelde op de website Correio do Estado, dat tot de vroege middag van donderdag geen bewoner de PMA had gealarmeerd. De luitenant-kolonel zei, dat hij van mening is dat het dier spontaan naar het bos zou terugkeren en dus was er geen oproep gedaan om het dier te vangen.

'Dieren worden soms gezien in stedelijke omgeving, omdat ze op zoek zijn naar voedsel of vanwege de ontbossing die in hun leefgebied plaatsvindt. Deze ontbossingen zijn meestal niet illegaal, aangezien de eigenaren tot 80% van het gebied mogen ontbossen. Dan zullen deze dieren migreren', aldus Queiroz.

Hoewel het dier er ongevaarlijk uitziet, heeft de reuzen miereneter klauwen en kan het aanvallen. 'Als mensen wilde dieren zien, is het raadzaam om ze niet te benaderen, probeer ze niet te schrikken of stenen te gooien, en laat kinderen niet dichtbij', zei de luitenant-kolonel.

De correcte actie voor dit soort situaties is, om de PMA onmiddellijk te waarschuwen om het dier te vangen en naar zijn natuurlijke habitat te leiden.

(Bron: De Surinaamse Krant/Google  Earth)


(De Surinaamse Krant/Correio do Estado)

0 comments:

Een reactie plaatsen