dinsdag 15 augustus 2017

SLM-directeur terughoudend in kwestie over aangehouden piloot voor mishandeling zoontje (13)

Robbi Lachmising: 'Het verloop van het onderzoek zal bepalen hoe het verder afloopt'


De SLM-piloot C.A., die door de politie is aangehouden verdacht van mishandeling van zijn dertienjarige zoon, verschijnt vandaag, dinsdag 15 augustus 2017, voor de rechter-commissaris. Directeur Robbi Lachmising van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), waar hij werkt, zegt vandaag in de Ware Tijd, dat de situatie intern is besproken, maar dat het bedrijf niet vooruit wil lopen op het onderzoek van justitie om uitspraken te doen. 

'De man heeft het al moeilijk genoeg in deze situatie en wij willen het niet erger maken.'

Advocaat Raoul Lobo stelt, dat de vader zijn zoon niet heeft geslagen met de bedoeling hem letsel toe te brengen. 'Je staat niet zomaar op om je zoon te slaan. Er is iets misgegaan waardoor het zo ver gekomen is.'

De jongen heeft een gebroken arm overgehouden aan de mishandeling door zijn vader. De advocaat zegt, dat hij niet met slechte intenties is afgegaan op zijn zoon. Hij wilde hem discipline bijbrengen. Hem is namelijk geleerd om zijn kamerdeur op slot te doen, maar dat had hij op de bewuste dag niet gedaan, en zijn vader heeft hem ter verantwoording geroepen.

De directeur wil voorlopig niet antwoorden op de vraag welke maatregelen getroffen zullen worden indien de piloot wordt veroordeeld. 'Het verloop van het onderzoek zal bepalen hoe het verder afloopt.' Lachmising zegt wel, dat in het verleden werknemers zijn ontslagen na een veroordeling. De SLM wil de politie de ruimte geven om de zaak grondig te onderzoeken en houdt daarom afstand totdat alles afgerond is. Als de piloot te lang achter de tralies blijft, komt zijn vliegbrevet in gevaar waardoor hij niet meer mag vliegen.

Overigens werd eerder deze maand bekend, dat de SLM kampt met een tekort aan piloten...

(De Surinaamse Krant/de Ware Tijd)

0 comments:

Een reactie plaatsen