zaterdag 26 augustus 2017

Soms op valselijke gronden Nederlandse paspoorten afgegeven aan met name Dominicaanse kinderen, Curaçao

Verscherpt toezicht Dominicanen 


Er is vanaf 2008 een verscherpt toezicht op naturalisatie van voornamelijk Dominicaanse kinderen, omdat binnen het Koninkrijk is gebleken dat er soms op valselijke gronden Nederlandse paspoorten worden afgegeven. Dit blijkt uit antwoorden van de minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD), Armin Konket (MAN), aan Statenlid Ana-Maria Pauletta (PAR), aldus het Antilliaans Dagblad zaterdag 26 augustus 2017.

Haar was ter ore gekomen, dat het paspoort bij vernieuwing aan sommige buitenlanders alsnog niet werd afgegeven en zij wilde er het fijne van weten.

Konket legt uit, dat is gebleken dat kinderen van vaak Dominicaanse moeders door middel van erkenning door een man met de Nederlandse nationaliteit, die vaak niet de biologische vader is, de Nederlandse nationaliteit krijgen.

'Het bevolkingsregister, Kranshi, is verplicht dit te onderzoeken. Als inderdaad blijkt dat er sprake is van valse voorwendselen, dan is het mogelijk dat de Nederlandse minister van Justitie beslist dat de betreffende persoon de Nederlandse nationaliteit verliest. Dit is al enkele malen voorgekomen', aldus het schriftelijke antwoord van de minister.

0 comments:

Een reactie plaatsen