donderdag 3 augustus 2017

Speciale herdenkingsdag voor 72 gesneuvelde militairen binnenlands conflict

Eerste herdenking zal dinsdag 8 augustus 2017

(Bron: Red. De Surinaamse Krant/Delpher Kranten)

De 72 gesneuvelde militairen van het binnenlands conflict van 1986–1991 worden voortaan op een speciaal ingestelde dag herdacht. Het ministerie van Defensie laat vandaag, donderdag 3 augustus 2017, weten dat de herdenking voor de eerste maal zal zijn op dinsdag 8 augustus 2017. De herdenkingsdag zal jaarlijks worden georganiseerd. 

De herdenkingsdag is bedoeld als eerbetoon aan de gesneuvelden voor hun moed en het geven van hun hoogste goed bij de bescherming van de natie. Het biedt ook de gelegenheid aan de nabestaanden en kameraden om de gesneuvelde militairen gezamenlijk te herdenken en zo het verwerkingsproces van hun dierbaren op meer dan een adequate wijze door te maken, aldus Defensie.

Deze herdenking vloeit voort uit de onthulling van het monument aan de Gravenberchstraat ter ere van de gesneuvelden. Op dinsdag 22 maart 2016 heeft president Bouterse dit monument onthuld om de nabestaanden de gelegenheid te geven om de vastgelopen rouw opnieuw op te starten en te verwerken.

De dag van de ondertekening van het Vredesakkoord, 8 augustus 1992, is als richtdag gekozen voor het vaststellen van de herdenkingsdag. Vooral de nabestaanden en kameraden van de gesneuvelden worden opgeroepen om deze herdenking bij te wonen.

Belangstellenden moeten zich vooraf opgeven, zodat er plaats voor hen kan worden gereserveerd. Aanmelden kan tot maandag bij de Stichting Nazorg Dienstplichtigen en ex-militairen aan de Thompsonstraat.

0 comments:

Een reactie plaatsen