woensdag 9 augustus 2017

Srd 2,5 miljoen extra vrijgemaakt voor vakantiewerkproject ministerie van Sport- en Jeugdzaken

Aantal van 1.100 vakantiewerkers is opgevoerd naar 5.000


De regering heeft extra middelen vrijgemaakt om 5.000 jongeren te kunnen helpen aan een vakantiejob. Het aantal van 1.100 is opgevoerd, waardoor 3.900 jongeren extra aan bod kunnen komen. Er is Srd 2,5 miljoen extra vrijgemaakt voor dit project van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, aldus het Nationaal Informatie Instituut vandaag, woensdag 9 augustus 2017.

Minister Joan Dogojo gaf gisteren informatie in De Nationale Assemblee over de enorme belangstelling van jongeren voor de vakantiejob. Zij kunnen op deze manier ook een bijdrage leveren in de aanschaf van schoolspullen. Zij krijgen ook de mogelijkheid om zich te oriënteren op het arbeidsveld als voorbereiding op latere beroepsuitoefening.

Kijk en luister naar Dogojo vanaf 4:18:05


Alleen jongeren die op school zitten komen in aanmerking voor een vakantiejob. De jongeren zullen in september twee weken vakantiejobs doen bij bedrijven, overheids- en sociale instellingen.

Verder worden zij ook ingezet bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, de afdeling Openbaar Groen en het districtscommissariaat Noordoost, om projecten uit te voeren die milieubewustzijn stimuleren.

0 comments:

Een reactie plaatsen