vrijdag 25 augustus 2017

Standhouders langs Martin Luther Kingweg weigeren te vertrekken

'Waar moeten we gaan, de overheid heeft nog geen alternatieve plaats voor ons'


De Ware Tijd bericht vandaag, vrijdag 25 augusstus 2017, dat standhouders langs de Martin Luther Kingweg die groenten, vruchten en krabben verkopen (zie foto- Bron: Irvin Ngariman/de Ware Tijd), de aanmaning van de overheid negeren om zich te verwijderen, in verband met herinrichting van de highway. In de aanmaningsbrief van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT en C) van 24 juli kregen ze twee weken de tijd om te vertrekken. 

'De voorbereidingswerkzaamheden voor het ontwerp zijn reeds begonnen, waarbij op korte termijn met de fysieke uitvoering van het werk zal beginnen', luidt een citaat uit de aanmaningsbrief. Mochten de mensen geen gehoor geven aan de oproep, dan zal het ministerie samen met de districtscommissaris de opstallen ontruimen. De kosten zullen op hen verhaald worden.

'Ik vrees dat ik een morgen hier kom en dat mijn stand is weg gedozerd. Dat gaat me echt kapot maken, omdat ik het geld nodig heb voor mijn dochter die op de universiteit zit', zegt krabbenverkoopster Agnes Jalimsingh. Zij en collega's zijn niet van plan om zomaar te vertrekken. 'Waar moeten we gaan? De overheid heeft nog geen alternatieve plaats voor ons en hoe zullen we ons brood verdienen', vraagt Jalimsingh zich af.

Zij wijst erop, dat ze straks 53 jaar wordt en weet niet of ze nog een baan kan vinden bij de overheid of het bedrijfsleven. 'Ik wil absoluut niet in een winkel staan voor een mager loon, terwijl ik meer verdien met mijn eigen zaakje. Ik en de anderen stressen, omdat we niet brodeloos willen raken.'

De bezorgde verkoopster beweert, dat ze niet tegen het algemeen belang is, maar vindt wel dat er rekening gehouden moet worden met mensen die een gezin hebben te verzorgen. Bovendien heeft ze toestemming van de overheid om daar te verkopen.

Raoel Swedo, hoofd voorlichter van OWT en C , zegt dat het ministerie samen met het districtscommissariaat Zuidwest, zal nagaan welk alternatief er is voor de mensen, maar stelt dat zij niet kunnen bepalen wanneer ze weg willen. 'Ondanks dat ze illegaal aan het venten zijn, hebben we ze twee weken gegeven om de plek te verlaten', zegt hij. Er worden al werkzaamheden verricht en er zijn bijvoorbeeld piketten geplaatst langs de weg.

0 comments:

Een reactie plaatsen