donderdag 10 augustus 2017

Statenlid Ana-Maria Pauletta (PAR), Curaçao, stelt minister van Justitie vragen over prostitutie

'Mensenhandel ten behoeve van prostitutie is op Curaçao niet vreemd'


Naar aanleiding van een documentaire op TV Direct over de ongereguleerde prostitutie op het eiland, stelt parlementariër Ana-Maria Pauletta (PAR) vragen aan Justitieminister Quincy Girigorie (PAR) over de grote hoeveelheid mensen die als prostituee werkzaam zijn buiten Campo Alegre. Dit bericht vandaag, donderdag 10 augustus 2017, het Antilliaans Dagblad.

Ook vraagt ze aandacht voor de zogenaamde ‘drankmeisjes’, vaak ongedocumenteerde vrouwen die bij een bar werken en daarbij alcoholische dranken verkopen waarmee ze een inkomen voor zichzelf en de bar regelen.

'Ik maak me heel erg zorgen over deze situatie, die een sociaal, juridisch, economisch en gezondheidsgevaar vormt voor de gemeenschap. De vrouw die hierin belandt, wordt niet regelmatig gecontroleerd en er is geen controle op de werkomgeving. Hoe kan niet gegarandeerd worden dat deze mensen niet als prostituee worden misbruikt of daartoe gedwongen. De mensenhandel ten behoeve van prostitutie is op Curaçao niet vreemd. Volgens verdragen moeten we mensen hiertegen beschermen', aldus het Statenlid in haar brief aan de minister van Justitie.

0 comments:

Een reactie plaatsen