woensdag 30 augustus 2017

Stichting Marwina Ziekenhuis Albina overgedragen aan Surinaamse overheid

Het duurt nog een paar maanden voordat het ziekenhuis operationeel wordt


Het streekziekenhuis van Albina is officieel afgebouwd en overgedragen aan de Surinaamse overheid. 'Eindelijk zover', benadrukte volksvertegenwoordigster Grace Watamaleo (NDP) uit Marowijne gisteren bij de officiële overhandiging van de sleutels, zo bericht de Ware Tijd vandaag, woensdag 30 augustus 2017, in de Ware Tijd.

De voorbereidingen voor het project zijn in 2009 begonnen, terwijl de bouw in november 2012 startte.

Het ziekenhuis staat op een terrein van 2.7 hectare en is compleet omrasterd en voorzien van geasfalteerde wegen. Het zogeheten Stichting Marwina Ziekenhuis is compleet met een laboratorium, afdeling voor radiografie, apotheek, keuken, wasserij, operatiefaciliteiten, een mortuarium, 35 bedden en vier kantoren en woningen voor artsen en specialisten.

De bouw is gefinancierd door het Algemeen Ontwikkelingsfonds van Frankrijk en is onderdeel van een breder project dat 15 miljoen euro kost. Ook poliklinieken van de overheid en de Medische Zending zijn of worden nog gerenoveerd in Marowijne en het binnenland; vooral in de gemeenschappen langs de Marowijnerivier. Het zal nog een paar maanden duren voordat het ziekenhuis operationeel wordt. 'Het liefst voor kerst', zegt minister Patrick Pengel van Volksgezondheid.

Voor Watamaleo is de technische oplevering een moment van persoonlijke trots: 'Men moet weten dat er hier op dit terrein een gezin heeft gewoond en dat is de familie Watamaleo. Zij hebben er nooit een probleem van gemaakt dat het ziekenhuis hier is gebouwd, en ik ben bijzonder trots', aldus de parlementariër.

0 comments:

Een reactie plaatsen