zaterdag 26 augustus 2017

Surinaamse uitbaatster ijssalon en Surinaams eethuis in Hilversum is racistisch straattuig meer dan zat

Gilly Emanuels gaat racitische jongeren te lijf met bezemsteel

Emanuels krijgt bijval van veel buurtbewoners die ook gebukt gaan onder al jaren aanhoudende straatterreur

'Hé kankernegerin, kankerzwarte! Ga lekker je boom in.’ Zo reageert een van de jongeren die het áfgelopen week letterlijk aan de stok kregen met uitbaatster Gilly Emanuels van ijssalon en Surinaams eethuis ’t Perronnetje aan de Kleine Drift in Hilversum. Dat blijkt uit een uitgelekt filmpje. Te zien is dat Emanuels haar belagers te lijf gaat met een lange stok, volgens haar een bezemsteel, zo bericht de Gooi- em Eemlander zaterdag 26 augustus 2017.
De Hilversumse onderneemster kon zich niet meer inhouden toen ze voor de zoveelste keer werd belaagd door dezelfde jongeren. Ze gooiden haar vorige week donderdag een mandarijn in haar nek toen ze met haar driejarige zoontje de zaak in wilde gaan.

Emanuels deed haar verhaal op Facebook en krijgt inmiddels bijval van veel buurtbewoners die ook gebukt gaan onder de al jaren aanhoudende straatterreur.
Daarvoor zijn volgens de wijkbewoners telkens dezelfde raddraaiers verantwoordelijk. Net als de ondernemer voelen de Hilversummers zich in de steek gelaten door de instanties.

Burgemeester Pieter Broertjes gaf deze week toe dat politie en gemeente steken hebben laten vallen.

De Hilversumse heeft maandag aangifte gedaan van mishandeling en discriminatie. Eerder deden de jongeren aangifte tegen haar.

Op social media en in de buurt krijgt Gilly Emanuels veel steunbetuigingen van mensen die het gedrag van de jongeren helemaal zat zijn. Ze willen niet langer hun mond houden en vertellen openlijk over hun ervaringen met de hangjongeren. 'Ze zitten met de handen aan de auto van mijn broertje die daar keihard voor moet werken', schrijft een Hilversumse. Ze vervolgt: 'Ze zitten wiet te roken in de speeltuin op de hoek bij de kerk. Op niet zo grote afstand van onze spelende kinderen. En gebruiken de hele tijd het woord k....'

Burgemeester Pieter Broertjes is zich rot geschrokken van de clash met de Surinaamse, hij brengt dinsdag een bezoek aan Emanuels en haar zaak. Ook gaan onder meer politie, jeugdboa’s en gemeentelijk buurtcoördinator dinsdag in overleg over de problemen rond de Kleine Drift. Zij pogen al langere tijd om de jongerenoverlast in Hilversum Oost structureel aan te pakken.

'Van de zotte wat er nu gebeurd is', zegt een woordvoerster van de gemeente.

0 comments:

Een reactie plaatsen