dinsdag 8 augustus 2017

Suriname gaat spoedbestelling vaccins via de PAHO Revolving Fund ontvangen

'Door betere afstemming en voorraadbeheer moet vaccintekort voorkomen worden'


Het ministerie van Volksgezondheid is samen met het ministerie van Financiën bezig met de PAHO (Pan American Health Organization) om door spoedbestelling via de PAHO Revolving Fund binnen 3 tot 4 weken weer een voorraad vaccins in te voeren. Het is een hoge prioriteit van het ministerie om het tekort op te heffen, zo laat het ministerie van Volksgezondheid vandaag, dinsdag 8 augustus 2017, weten via het Nationaal Informatie Instituut.

Door een stagnatie in de reguliere aanvoer van vaccins kan het Nationaal Immunisatieprogramma (NIP) van Volksgezondheid nu niet voorzien in de behoefte aan het kindervaccinatieprogramma. Het gaat in deze om de volgende vaccinaties: Pentavalent, DKT, en bOPV.

Ondanks de tekorten aan vaccinaties momenteel, drukt Volksgezondheid gezondheidzorgwerkers, dienstverleners en ouders op het hart, de kinderen toch te vaccineren volgens het reguliere vaccinatie schema met de vaccins die wel beschikbaar zijn.

Zodra de nu ontbrekende vaccins binnen zijn, zal geheel volgens de regels van het kindervaccinatie programma, de achterstand ingelopen worden door eerst de kinderen die nu deze vaccinaties missen, te vaccineren. Het ministerie is zich bewust van zijn verantwoordelijkheid en zorgt ervoor dat door betere afstemming en voorraadbeheer, soortgelijke situaties voorkomen worden.

0 comments:

Een reactie plaatsen