woensdag 2 augustus 2017

Telesur gestart met aanleg glasvezelkabels te Clevia via EBS-elektriciteitsmasten

Glasvezelkabels vervangen kopernetwerk dat dateert uit 1980


Telesur is maandag begonnen met de aanleg van glasvezelkabels te Clevia via de elektriciteitsmasten van de EBS. Voor dit systeem is gekozen, omdat de aanleg sneller is en ondergronds leggen te zijner tijd kan leiden tot beschadiging van kabels bij graafwerkzaamheden. 

Het bedrijf kondigde het project eerder dit jaar aan in verband met het Nationaal Breedband Project, waarbij het kopernetwerk dat dateert uit 1980 vervangen wordt.

´Het huidige netwerk is op sommige locaties al ongeveer 35 jaar oud en dus aan vervanging toe. De kwaliteit van de kabels gaat na zo´n lange tijd achteruit waardoor vooral bij regenweer vaker storingen optreden´, zegt woordvoerster Jennis Asraf vandaag, woensdag 2 augustus 2017, de Ware Tijd.

´Vocht is echt een boosdoener. Dat kan men ook zien bij het telefoonstopcontact thuis tegen een stenen muur. Het trekt vocht aan en oxideert snel en dat geeft storingen.´ Dit zegt ze als antwoord op de vraag waarom er nog steeds storingen zijn, ondanks vervanging van een groot deel van de verouderde kabels.

Asraf zegt, dat wijken in Clevia die op de glasvezelinfrastructuur zijn overgezet, gegarandeerd hogere bandbreedtes kunnen krijgen. ´Daardoor kunnen meerdere mensen in het huis tegelijkertijd grote bestanden downloaden en films bekijken. Downloaden zal veel sneller gaan waardoor de ervaring van de klanten ook beter zal zijn.´ 

0 comments:

Een reactie plaatsen